SmartProcess Kft  - 2600 Vác, Deákvári főút 15. II.em/6  www.smartprocess.hu info@smartprocess.hu  ÜGYFÉLKAPU

BPR

Üzleti folyamatok

A Business Process Reengineering (üzleti folyamatok újraszervezése) cégünk segítségével piaci előnyre tehet szert

Más néven BPR-t a gazdasági válság által sújtott időszakban nem csak azoknak a cégeknek érdemes alkalmazni, akik az napi fenntartásukért küzdenek, hanem azoknak is mentőövet nyújthat, akik szeretnének a piaci környezet változásaira időben reagálni, és az új piaci helyzetet előnyükre fordítani.

A BPR nem csak a főfolyamatok, illetve a vállalat szempontjából fontosnak tartott folyamatok optimalizálásáról is szól. Sokkal több ennél, hiszen a BPR projekt hatására a vállalat miden üzleti folyamata és maga a szervezet is megújul, újraszerveződik. Mivel az átalakulás a vállalati teljesítmény és erőforrás kihasználtságának optimalizálására is kiterjed, így szervezet működtetése költséghatékonyabbá válik.

A BPR célja minden esetben a vállalat üzleti folyamatainak hatékonyságnövelése, azok átláthatóságának és naprakészségének megteremtése, – a produktív és a non produktív folyamatok egymás közötti függőségi viszonyainak és kapcsolódási pontjainak definiálásával és alkalmazásával – valamint a folyamatokból és támogató rendszerekből jól strukturált adathalmazok kinyerése, amely alapján felelősség teljes vezetői döntés hozható. 

A vállalat aktuális helyzetétől, jövőbeni céljaitól, a felmerült problémák típusától függően az alábbi főterületek egyikére, azok kombinációjára, vagy azok mindegyikére érdemes BPR projektet elindítani:

  • A vállalat irányítási-, működési- és szervezeti struktúrájának felülvizsgálata.
  • Üzleti területek irányításának, működésnek, erőforrás felhasználásnak vizsgálata
  • Folyamatok (produktív és non produktív) kapcsolódásainak, hatékonyságának és erőforrás szükségleteinek feltárása
  • Irányítási, döntéstámogatási és adminisztrációs IT-megoldások felülvizsgálata
  • Total Cost of Ownership (TCO audit), amelynek segítségével a vállalatvezetők átfogó pénzügy becsélést kaphatnak egy termék vagy rendszer teljes üzemeltetési költségéről.

 

Nagy tapasztalattal rendelkező tanácsadóink az előzetes felmérés alapján javaslatot készítenek a vállalat üzleti folyamatainak újraszervezésnek lefolytatására és az előzetes intézkedések meghozatalára. Az BPR-át minden esetben a megtervezett és az ügyfél által jóváhagyott ütemterv szerint a szükséges területek és személyek bevonásával hajtják végre, szem előtt tartva a vezetés által támasztott igények és elvárások teljesülését is.